Jednoduchý recept

Fusilli s chobotničkami na víně

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 52478
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

2 stroužek Česnek
25 g Chilli paprička
300 g Chobotnice
80 g Cibule
30 ml Citronová šťáva
80 g Créme fraiche
40 g Limetka
40 g Olej olivový extra panenský
5 g Paprika mletá sladká
1 g Pepř černý mletý
20 g Sůl
350 g Těstoviny Fusilli
200 ml Víno bílé
3500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 599 kcal
Kilojoule 2 507kJ
21% Sacharidy 75 g
25% Tuky 19 g
108% Sodík 2 g
40% Bílkoviny 23 g

Fusilli s chobotničkami na víně postup přípravy receptu:

1

Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

2

Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek nasekáme najemno, chilli papričku rozkrojíme, vyškrábneme semínka, lusk nakrájíme na nudličky, chobotničky nakrájíme na menší kusy, limetku nakrájíme na velmi tenké plátky. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, česnek, papričku, orestujeme, přidáme kousky chobotniček, osmažíme ze všech stran, přilijeme víno, citronovou šťávu, povaříme 5 minut, přimícháme créme fraiche, podle chuti osolíme, opepříme, posypeme mletou paprikou, přimícháme plátky limetky, prohřejeme a odstavíme. Těstoviny rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou s chobotničkami a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept