Jednoduchý recept

Sterilizované lečo

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 52479
Kategorie: Džemy, zavařeniny

Ingredience

600 g Cibule
2 kg Paprika červená
2 kg Rajčata
200 g Sádlo syrové
3 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 151 kcal
Kilojoule 633kJ
4% Sacharidy 13 g
14% Tuky 11 g
1% Sodík 16 mg
4% Bílkoviny 2 g

Sterilizované lečo postup přípravy receptu:

1

V hrnci přivedeme vodu k varu a spaříme ní rajčata. Potom je opláchneme studenou vodou a oloupeme. Oloupaná rajčata nakrájíme na tenké proužky. Papriky zbavíme jadřinců, odstraníme bílou dužinu a nakrájíme na tenké plátky.

2

Cibuli oloupeme a drobně nakrájíme. Vložíme ji do pánve s rozpálenými 100 g sádla. Cibuli za stálého míchání dusíme 8-10 minut. Do pánve k cibuli přisypeme nakrájená rajčata a papriku. Všechnu zeleninu dusíme dalších 10 minut. Před dokončením dušení do pánve k zelenině vložíme zbylé sádlo a rozpustíme ho.

3

Teplou zeleninovou směsi naplníme skleničky, které ihned zavíčkujeme.

4

Sklenice naskládáme do hrnce a sterilizujeme je při 80 stupňové teplotě 15 minut. potom je vyndáme, necháme vychladnout a uskladníme na chladném místě.

Poznámka

Lečo je vhodné na přípravu různých jídel. Lečo není solené a proto je potřebné při tepelné úpravě osolit a také přidat podle chuti pepř.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept