Nakládáné hlávkové zelí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nakládáné hlávkové zelí
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 52481 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
5 ks | Cibule |
350 g | Cukr krupice |
40 g | Deko |
50 g | Křen |
200 g | Mrkev kořen |
3 dl | Ocet kvasný lihový |
1,5 dl | Olej slunečnicový |
3 kg | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 404,5mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 80,4mg |
Vitamín E | 4,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr krupice, Křen, Olej slunečnicový, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Deko nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Nakládáné hlávkové zelí postup přípravy receptu:
1 | Z hlávkového zelí odstraníme poškozené listy a nakrouháme ho na tenké proužky. Mrkev škrabkou spolu s křenem oškrábeme a nastrouháme na jemném struhadle. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké pásky. |
2 | Všechnu zeleninu dáme do velké kuchyňské nádoby, posypeme 1 sáčkem Deka, cukrem, přilijeme ocet, olej a rukama vše důkladně promícháme. Zeleninou naplníme připravené skleničky, které ihned zavíčkujeme. Uložíme na chladné místo a necháme 2-3 týdny rozležet. |
Poznámka
Zelí je vhodné na přípravu jídel. Podáváme ho také jako studenou přílohu.