Kuřecí polévka s pórkem a smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí polévka s pórkem a smetanou
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 52486 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
100 g | Celer řapíkatý |
1 stroužek | Česnek |
150 g | Cibule |
15 g | Kerblík |
400 g | Kuřecí prsa |
5 ml | Likér zázvorový |
35 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
120 g | Mrkev kořen |
1 špetka | Muškátový oříšek |
45 g | Olej olivový extra panenský |
1 g | Pepř černý mletý |
200 g | Pórek |
20 g | Řeřicha |
8 g | Sůl |
600 ml | Vývar slepičí |
40 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 69,2mg |
Draslík | 796,6mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 30,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,3mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Česnek, Cibule, Kerblík, Muškátový oříšek, Řeřicha, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Likér zázvorový, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Pórek, Vývar slepičí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí polévka s pórkem a smetanou postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí prsa nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno, česnek prolisujeme, pórek nakrájíme na kolečka, řapíkatý celer a mrkev nakrájíme na slámu. V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme maso, osmahneme ze všech stran, přidáme pórek, mrkev, celer, česnek, cibuli, orestujeme, posypeme moukou, spojíme s tukem, zalijeme vývarem, osolíme, opepříme, přidáme špetku mletého muškátu a vaříme aspoň půl hodiny. Zjemníme smetanou, zakápneme likérem, posypeme posekaným kerblíkem, řeřichou, provaříme a odstavíme. |
2 | Polévku rozlijeme do talířů a podáváme. |