Maďarský letní salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Maďarský letní salát
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 52487 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 ks | Cibule červená |
200 g | Okurka salátová |
30 ml | Olej olivový |
50 g | Olivy černé |
200 g | Paprika červená |
5 g | Pepř bílý |
50 g | Petržel - nať |
700 g | Rajčata |
8 g | Sůl |
150 g | Sýr ovčí ve slaném nálevu |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 697,7mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 110,9mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Okurka salátová, Paprika červená, Pepř bílý, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Olej olivový, Olivy černé, Petržel - nať, Sýr ovčí ve slaném nálevu mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Maďarský letní salát postup přípravy receptu:
1 | Papriky podélně rozpůlíme, vyjmeme jádřinec a rozložíme je na plech řezem dolů. Pečeme asi 8 minut, až se na povrchu začnou dělat puchýřky. Do velké mísy vložíme omytá rajčata nakrájená na osminky, cibuli nakrájenou na kolečka a upečené papriky nakrájené na proužky. Salátovou okurku důkladně opereme a i se slupkou nakrájíme na kolečka a přidáme do mísy. Vypeckované olivy rozpůlíme a spolu s nadrobeným ovčím sýrem vmícháme do salátu. Nakonec salát osolíme,opepříme, zakapeme olivovým olejem, promícháme a posypeme nasekanou petrželovou natí. |