Jednoduchý recept

Patizony ve sladkokyselém nálevu

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (14%)
ID receptu: 52488

Ingredience

3 g Bobkový list
160 g Cukr krupice
15 g Hřebíček
30 g Kopr čerstvý
20 g Nové koření celé
4 dl Ocet kvasný lihový
2 kg Okurky
4 kg Patison
20 g Pepř černý celý
60 g Sůl
2 špetka Tymián čerstvý
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

3% Kalorie 50 kcal
Kilojoule 211kJ
3% Sacharidy 9 g
1% Tuky 1 g
29% Sodík 588 mg
4% Bílkoviny 2 g

Patizony ve sladkokyselém nálevu postup přípravy receptu:

1

Nejdříve připravíme nálev: Do hrnce s vodou přilijeme ocet, vsypeme cukr, sůl, tymián. Potom ještě vložíme nové koření, pepř celý, hřebíček, bobkový list. Vše přivedeme k varu a povaříme ještě 7 minut.

2

Okurky spolu s patizony nakrájíme na malé kousky, které naskládáme do připravených skleniček. Na povrch do skleniček položíme kousek kopru. Zalijeme horkým nálevem, víčky uzavřeme, naskládáme je do hrnce na sterilizovaní. Při 80 stupňové teplotě sterilizujeme 25 minut.

3

Sklenice vytáhneme z hrnce, necháme vychladnou a uskladníme na studené a tmavé místo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept