Patizony ve sladkokyselém nálevu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Patizony ve sladkokyselém nálevu
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 52488 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
3 g | Bobkový list |
160 g | Cukr krupice |
15 g | Hřebíček |
30 g | Kopr čerstvý |
20 g | Nové koření celé |
4 dl | Ocet kvasný lihový |
2 kg | Okurky |
4 kg | Patison |
20 g | Pepř černý celý |
60 g | Sůl |
2 špetka | Tymián čerstvý |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 239,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cukr krupice, Hřebíček, Kopr čerstvý, Nové koření celé, Okurky, Pepř černý celý, Sůl, Tymián čerstvý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Patison mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Patizony ve sladkokyselém nálevu postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve připravíme nálev: Do hrnce s vodou přilijeme ocet, vsypeme cukr, sůl, tymián. Potom ještě vložíme nové koření, pepř celý, hřebíček, bobkový list. Vše přivedeme k varu a povaříme ještě 7 minut. |
2 | Okurky spolu s patizony nakrájíme na malé kousky, které naskládáme do připravených skleniček. Na povrch do skleniček položíme kousek kopru. Zalijeme horkým nálevem, víčky uzavřeme, naskládáme je do hrnce na sterilizovaní. Při 80 stupňové teplotě sterilizujeme 25 minut. |
3 | Sklenice vytáhneme z hrnce, necháme vychladnou a uskladníme na studené a tmavé místo. |