Kuřecí salát s hříbky a liškami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí salát s hříbky a liškami
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 52489 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
30 g | Bazalka |
80 g | Cibulka jarní |
100 g | Hříbky čerstvé |
300 g | Kuřecí prsa |
250 g | Lišky čerstvé |
40 g | Majonéza |
30 g | Olej olivový extra panenský |
1 g | Pepř černý mletý |
6 g | Sůl |
500 ml | Voda pitná |
40 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 70,9mg |
Draslík | 647,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 30,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,1mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Cibulka jarní, Hříbky čerstvé, Majonéza, Sůl, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Lišky čerstvé, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí salát s hříbky a liškami postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, houby na plátky, jarní cibulku na kolečka. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme maso, osolíme, opepříme, osmažíme dozlatova, odstavíme a necháme vychladnout. Houby povaříme 5 minut v osolené vodě, odstavíme a necháme vychladnout, poté scedíme. Do salátové mísy nasypeme okapané houby, kuřecí maso, cibulku, promícháme, do majonézy vmícháme zakysanou smetanu, posekanou bazalku a promícháme se salátem. Salát před podáváním vychladíme. |