Recept

Teplé salámové košíčky s vejci

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 52492
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

35 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej rostlinný
2 polévková lžíce Pažitka
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
200 g Salám měkký
1 kávová lžička Sůl
8 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 357 kcal
Kilojoule 1 493kJ
0% Sacharidy 2 g
38% Tuky 29 g
47% Sodík 948 mg
40% Bílkoviny 23 g

Teplé salámové košíčky s vejci postup přípravy receptu:

1

Ze středně silného měkkého salámu i se slupkou nakrájíme kolečka o tloušťce 3 až 4 mm, která pokládáme na pánev s rozehřátým olejem. Kolečka se okamžitě vydují, prakticky vytvoří mističku.

2

Každou takto vzniklou mističku ihned obrátíme a ještě trochu na druhé straně opečeme.

3

Opečené košíčky přendáme na mísu. Když vychladnou, odstraníme z nich slupku. Košíčky narovnáme do kastrolu a zakryté je znovu nahřejeme.

4

Na pánvi rozpálíme máslo, nalijeme do něho vejce rozmíchaná vidličkou s pepřem a solí. Za stálého míchání vařečkou je necháme na mírném ohni tak dlouho, až kašovitě zhoustnou. Míchanými vajíčky naplníme připravené košíčky, které před podáváním ozdobíme nasekanou čerstvou pažitkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept