Kiopoulo pomazánka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kiopoulo pomazánka
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 52493 |
Kategorie: | Pomazánky |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Lilek |
10 g | Máslo čerstvé |
1 dl | Olej slunečnicový |
200 g | Paprika červená |
4 g | Pepř bílý |
50 g | Petržel - nať |
150 g | Rajčata |
8 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 1,2mg |
Draslík | 237,9mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,2mg |
Vitamín E | 4,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Lilek, Olej slunečnicový, Paprika červená, Pepř bílý, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kiopoulo pomazánka postup přípravy receptu:
1 | Papriky a lilky propícháme vidličkou a rozložíme na máslem potřený plech, pečeme 20 minut ve středně vyhřáté troubě, na paprikách se musí tvořit puchýře. Než zelenina vychladne, vložíme do mísy najemno nakrájená rajčata, prolisovaný česnek se solí a najemno nasekanou petrželovou nať. Upečenou zeleninu zbavíme jádřinců a stopek a nakrájíme na malé kousky. Přidáme do mísy a vše důkladně promícháme. Zalijeme slunečnicovým olejem, dochutíme solí a pepřem. |