Recept

Studené plněné salámové misky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 52495
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

1 polévková lžíce Bešamel
1 kávová lžička Hořčice
2 polévková lžíce Majonéza
1 polévková lžíce Olej rostlinný
2 polévková lžíce Pažitka
2 ks Rajčata
200 g Salám měkký
200 g Salát vlašský
0,5 kávová lžička Sůl
80 g Sýr Ementál (Primátor)
4 ks Vejce slepičí
300 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 439 kcal
Kilojoule 1 835kJ
3% Sacharidy 10 g
46% Tuky 34 g
41% Sodík 825 mg
42% Bílkoviny 24 g

Studené plněné salámové misky postup přípravy receptu:

1

Čtyři umytá vejce vložíme do vařící vody a vaříme 10 minut, pak je vyjmeme, trochu naklepneme a na několik vteřin ponoříme do studené vody a ihned oloupáme a podélně nakrájíme na šestiny. Rajčata nakrájíme na kolečka.

2

Ze středně silného měkkého salámu i se slupkou nakrájíme kolečka o tloušťce 3 až 4 mm, která pokládáme na pánev s rozehřátým olejem. Kolečka se okamžitě vydují, prakticky vytvoří mističku. Každou takto vzniklou mističku ihned obrátíme a ještě trochu na druhé straně opečeme.

3

Opečené košíčky přendáme na mísu. Když vychladnou, odstraníme z nich slupku a naplníme je vlašským salátem, osolenými dílky vajec politými majonézou smíchanou s bešamelem a hořčicí, plátkem sýra, kolečky rajčat. Ozdobíme je nasekanou čerstvou pažitkou.

Poznámka

Náplň košíčků můžeme měnit podle chuti, nebo dostupných surovin.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept