Studené plněné salámové misky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Studené plněné salámové misky
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 52495 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bešamel |
1 kávová lžička | Hořčice |
2 polévková lžíce | Majonéza |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 polévková lžíce | Pažitka |
2 ks | Rajčata |
200 g | Salám měkký |
200 g | Salát vlašský |
0,5 kávová lžička | Sůl |
80 g | Sýr Ementál (Primátor) |
4 ks | Vejce slepičí |
300 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 388,0mg |
Draslík | 334,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,6mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bešamel, Majonéza, Olej rostlinný, Pažitka, Rajčata, Salám měkký, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Salát vlašský, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Studené plněné salámové misky postup přípravy receptu:
1 | Čtyři umytá vejce vložíme do vařící vody a vaříme 10 minut, pak je vyjmeme, trochu naklepneme a na několik vteřin ponoříme do studené vody a ihned oloupáme a podélně nakrájíme na šestiny. Rajčata nakrájíme na kolečka. |
2 | Ze středně silného měkkého salámu i se slupkou nakrájíme kolečka o tloušťce 3 až 4 mm, která pokládáme na pánev s rozehřátým olejem. Kolečka se okamžitě vydují, prakticky vytvoří mističku. Každou takto vzniklou mističku ihned obrátíme a ještě trochu na druhé straně opečeme. |
3 | Opečené košíčky přendáme na mísu. Když vychladnou, odstraníme z nich slupku a naplníme je vlašským salátem, osolenými dílky vajec politými majonézou smíchanou s bešamelem a hořčicí, plátkem sýra, kolečky rajčat. Ozdobíme je nasekanou čerstvou pažitkou. |
Poznámka
Náplň košíčků můžeme měnit podle chuti, nebo dostupných surovin.