Citronové kuře na bazalce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Citronové kuře na bazalce
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 52496 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Kuřecí prsa |
Na marinádu | |
---|---|
40 g | Bazalka |
1 stroužek | Česnek |
60 ml | Citronová šťáva |
50 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
8 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 128,0mg |
Draslík | 878,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 60,0mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,6mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Citronová šťáva, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Citronové kuře na bazalce postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí prsa opláchneme, osušíme a podélně rozřízneme. V misce smícháme prolisovaný česnek, sůl, najemno nasekanou bazalku, citronovou šťávu a pepř, postupně všleháme olej. |
2 | Do horní části plátků uděláme zářezy, maso zalijeme marinádou a hodinu necháme zakryté uležet. Grilujeme 15 minut z obou stran, průběžně posouváme, aby se maso nepřichycovalo k roštu. |
Poznámka