Jednoduchý recept

Sterilizovaná pikantní tykev

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 52497

Ingredience

750 g Cukr krupice
6 ks Feferony
500 g Mrkev kořen
5 dl Ocet kvasný lihový
30 g Pepř černý celý
1 polévková lžíce Sůl
2 kg Tykev
5 l Voda pitná
0,5 kávová lžička Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 184 kcal
Kilojoule 770kJ
12% Sacharidy 44 g
77% Tuky 58 g
6% Sodík 110 mg
3% Bílkoviny 2 g

Sterilizovaná pikantní tykev postup přípravy receptu:

1

Mrkev a tykev očistíme. Tykev nakrájíme na malé kousky a mrkev na tenká kolečka, které ještě rozpůlíme.

2

Do hrnce vlijeme vodu, osolíme, přilijeme ocet a přivedeme k varu. Povaříme 5-7 minut, stáhneme z ohně, necháme trochu vychladnout a směsí zalijeme nakrájenou tykev a mrkev. Zalitou zeleninu přikryjeme a necháme 24 hodin odstát.

3

Po 24 hodinách nálev scedíme do hrnce, přidáme cukr, pepř, zázvor a drobně nakrájené feferonky. Promícháme a na mírném ohni přivedeme k varu. Do vřícího nálevu vložíme tykev s mrkvi a vaříme tak dlouho, aby obě surovin změkly.

4

Měkkou tykev a mrkev spolu s nálevem rozdělíme do připravených skleníček, které ihned zavíčkujeme. V hrnci na sterilizovaní zeleninu sterilizujeme 20 minut.

5

Necháme vychladnout a uložíme na chladné místo, kde můžeme udržovat delší dobu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept