Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 52498
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

40 g Estragon
40 g Kerblík
150 g Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Ocet vinný
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
2 ks Šalotka
1 kávová lžička Sůl
3 ks Vaječný žloutek slepičí
100 ml Víno bílé
220 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 241 kcal
Kilojoule 1 010kJ
4% Sacharidy 13 g
25% Tuky 19 g
6% Sodík 116 mg
9% Bílkoviny 5 g

Omáčka Béarnaise postup přípravy receptu:

1

Máslo pomalu rozpustíme, až je vlažné.

2

Do hrnce dáme na mírném ohni vařit nadrobno nakrájenou šalotku, sůl, pepř, víno a ocet. Když se tekutina vyvaří, dáme směs vychladnout. Přidáme 2 lžíce studené vody, nasekaný kerblík a estragon, žloutky a ve vodní lázni asi 80°C teplé šleháme metlou, až žloutky vypění a směs získá hustotu normální omáčky. Hrnec odstavíme z plotny a do omáčky za stálého míchání přiléváme rozpuštěné máslo.

3

Omáčku nejlépe uchováme při teplotě 40°- 50°C. Hodí se ke všem masovým minutkám.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept