Zdravý recept

Čalamáda z maďarské kuchyně

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 52504
Kategorie: Džemy, zavařeniny

Ingredience

500 g Cibule
40 g Deko
4 ks Feferony
2 kg Okurky
1 kg Paprika oranžová
500 g Paprika zelená
2 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kg Rajčata zelená

Nutriční hodnoty jedné porce

4% Kalorie 75 kcal
Kilojoule 313kJ
5% Sacharidy 17 g
1% Tuky 1 g
1% Sodík 13 mg
5% Bílkoviny 3 g

Čalamáda z maďarské kuchyně postup přípravy receptu:

1

V první řadě připravíme nálev: Do hrnce nalijeme vodu a podle návodu na sáčku od Deka připravíme nálev.

2

Z feferonek, červených a zelených paprik odstraníme jádřince a bílá žebra. Potom je nakrájíme na tenké nudličky. Okurky spolu s rajčaty omyjeme, okurky oloupeme, rozkrojíme, odstraníme semínka a spolu s rajčaty nakrájíme na tenké plátky. Cibuli oloupeme a drobně pokrájíme.

3

Všechnu zeleninu ve velké misce promícháme, a potom naplníme připravené suché skleničky. Na povrch zeleniny nasypeme špetku pepře. Zalijeme horkým náleve, skleníčky zavíčkujeme.

4

Odložíme je na suché, chladné místo.

Poznámka

Maďarskou čalamádu nesterilizujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept