Grilovaná panenka se žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilovaná panenka se žampiony
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 52509 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
300 g | Bílá cibulka |
4 ks | Bobkový list |
40 g | Máslo čerstvé |
60 ml | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
600 g | Vepřová panenka |
700 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 85,5mg |
Draslík | 782,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Olej rostlinný, Sůl, Vepřová panenka, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bílá cibulka, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grilovaná panenka se žampiony postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou panenku nakrájíme na 4 plátky a lehce naklepeme. Žampiony očistíme a odkrojíme nožky. Oloupané cibulky vložíme do vroucí vody a 5 minut povaříme, scedíme a necháme okapat. Jehly a rošt potřeme olejem. V másle minutu povaříme bobkové listy. |
2 | Na jehly střídavě napichujeme cibulky a žampiony a potřeme zbylým olejem. Maso potřeme máslem a spolu se zeleninou za častého obracení grilujeme zhruba 10 minut. Před podáváním maso i zeleninu osolíme a opepříme. |