Grilovaná vepřová panenka s ananasem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilovaná vepřová panenka s ananasem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 52510 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
350 g | Kompot ananasový |
650 g | Vepřová panenka |
Na marinádu | |
---|---|
3 stroužek | Česnek |
0,5 kávová lžička | Chilli koření mleté |
4 polévková lžíce | Omáčka sójová |
0,5 kávová lžička | Zázvor mletý |
Na omáčku | |
2 stroužek | Česnek |
5 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Hořčice Dijonská |
40 ml | Olej olivový |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 79,6mg |
Draslík | 982,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,3mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kompot ananasový, Vepřová panenka, Česnek, Chilli koření mleté, Zázvor mletý, Česnek, Citronová šťáva, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Omáčka sójová, Hořčice Dijonská, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grilovaná vepřová panenka s ananasem postup přípravy receptu:
1 | Očištěné maso nakrájíme na kostky, ananas slijeme (šťávu odložíme) a necháme okapat. V misce promícháme prolisovaný česnek se 100 ml odložené šťávy, přidáme sojovou omáčku, chilli a mletý zázvor. Jehly a rošt potřeme olejem. Citronovou omáčku připravíme smícháním citronové šťávy s drobně posekaným česnekem, hořčicí, olejem, solí a pepřem. |
2 | Kostky masa vložíme do česnekové směsi a pod fólií necháme v chladničce alespoň 3 hodiny marinovat. Poté napichujeme na jehly střídavě maso a ananas. Grilujeme na roštu zhruba 15 minut. Během grilování maso otáčíme a potíráme marinádou. Před podáváním špízy zakapeme citronovou omáčkou. |