Recept

Grilovaná vepřová panenka s ananasem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 52510
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

350 g Kompot ananasový
650 g Vepřová panenka
Na marinádu
3 stroužek Česnek
0,5 kávová lžička Chilli koření mleté
4 polévková lžíce Omáčka sójová
0,5 kávová lžička Zázvor mletý
Na omáčku
2 stroužek Česnek
5 polévková lžíce Citronová šťáva
1 kávová lžička Hořčice Dijonská
40 ml Olej olivový
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 355 kcal
Kilojoule 1 486kJ
6% Sacharidy 22 g
21% Tuky 16 g
24% Sodík 489 mg
61% Bílkoviny 34 g

Grilovaná vepřová panenka s ananasem postup přípravy receptu:

1

Očištěné maso nakrájíme na kostky, ananas slijeme (šťávu odložíme) a necháme okapat. V misce promícháme prolisovaný česnek se 100 ml odložené šťávy, přidáme sojovou omáčku, chilli a mletý zázvor. Jehly a rošt potřeme olejem. Citronovou omáčku připravíme smícháním citronové šťávy s drobně posekaným česnekem, hořčicí, olejem, solí a pepřem.

2

Kostky masa vložíme do česnekové směsi a pod fólií necháme v chladničce alespoň 3 hodiny marinovat. Poté napichujeme na jehly střídavě maso a ananas. Grilujeme na roštu zhruba 15 minut. Během grilování maso otáčíme a potíráme marinádou. Před podáváním špízy zakapeme citronovou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept