Grilovaná roštěná s vinnou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilovaná roštěná s vinnou omáčkou
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 52512 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
700 g | Hovězí roštěnka níz. peč. |
40 ml | Olej olivový |
30 ml | Olej rostlinný |
Na omáčku | |
---|---|
100 g | Cibule |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
25 g | Cukr krupice |
40 g | Marmeláda pomerančová |
40 g | Máslo čerstvé |
200 g | Olivy černé |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
200 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 111,8mg |
Draslík | 660,4mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 8,4mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,8mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Cibule, Citronová šťáva, Cukr krupice, Marmeláda pomerančová, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí roštěnka níz. peč., Olej olivový, Máslo čerstvé, Olivy černé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grilovaná roštěná s vinnou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou roštěnou nakrájíme na plátky, naklepeme, odkrojíme tuk, maso potřeme olivovým olejem, vložíme do pekáče a necháme pod fólií alespoň 3 hodiny odležet. Olivy nakrájíme na nudličky, cibuli nakrájíme nadrobno. Rošt potřeme olejem. |
2 | Na přílohovou omáčku v rendlíku na másle zpěníme cibuli, přimícháme cukr a mícháme, až zkaramelizuje. K cukru přilijeme víno, citronovou šťávu a za stálého míchání na mírném plameni provaříme. Na závěr vmícháme pokrájené olivy a pomerančovou marmeládu. Směs osolíme, opepříme a za občasného míchání necháme vychladnout. |
3 | Plátky roštěné zhruba 10 minut grilujeme zprudka, poté dalších 5 minut na mírném plameni. Během grilování maso obracíme. |
4 | Roštěnky podáváme s přílohovou omáčkou. |