Čalamáda bez vaření - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čalamáda bez vaření
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 52513 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
600 g | Cibule |
600 g | Cukr krupice |
40 g | Deko |
6 ks | Feferony |
500 g | Mrkev kořen |
5 dl | Ocet kvasný lihový |
6 dl | Olej slunečnicový |
1,5 kg | Paprika červená |
3 kg | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 62g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 628,2mg |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 211,9mg |
Vitamín E | 18,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr krupice, Feferony, Olej slunečnicový, Paprika červená, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Deko nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Čalamáda bez vaření postup přípravy receptu:
1 | Hlávkové zelí očistíme, odstraníme poškozené listy, tvrdé košťály a nastrouháme na struhadle. Z paprik odstraníme jadřince, bílá žebra a nakrájíme na tenké proužky. Mrkev škrabkou oškrábeme a také nastrouháme. Nakonec oloupanou cibuli nakrájíme na tenké proužky. |
2 | Všechnu zeleninu dáme do vhodné velké nádoby. Přisypeme 1 sáček Deka a cukr. Přilijeme ocet, olej a vložíme drobně nasekané feferonky. Všechny suroviny důkladně promícháme, přiklopíme a dáme na 24 hodin odstát. Následovně připravenou zeleninovou směs naplníme do skleníček, které pevně víčky uzavřeme. |
3 | Naplněné skleníčky uložíme na chladné místo, kde je můžeme delší dobu uskladňovat. |
Poznámka
Použijeme jako přílohu, ale také na přípravu jídel. Čas přípravy je uveden bez času odležení 24 hodin.