Recept

Grilované roštěnky v kořeněné marinádě

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (84%)
ID receptu: 52514

Ingredience

700 g Hovězí roštěnka níz. peč.
30 ml Olej rostlinný
0,5 kávová lžička Sůl
Na marinádu
80 g Cibule
0,5 kávová lžička Cukr krupice
20 ml Kečup
30 ml Ocet vinný
60 ml Olej slunečnicový
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Petržel - nať
0,3 kávová lžička Sůl
0,1 kávová lžička Tabasco
1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 622 kcal
Kilojoule 2 603kJ
1% Sacharidy 5 g
66% Tuky 50 g
12% Sodík 247 mg
65% Bílkoviny 37 g

Grilované roštěnky v kořeněné marinádě postup přípravy receptu:

1

Očištěnou roštěnou nakrájíme na 4 plátky, naklepeme a odkrojíme tuk. Cibuli a česnek nakrájíme najemno, petrželovou nať nasekáme nadrobno. Rošt potřeme olejem.

2

Na marinádu v misce promícháme cibuli, česnek, petrželovou nať, olej, ocet, worcester, tabasko, kečup, sůl, pepř a cukr.

3

Maso potřeme z obou stran připravenou marinádou, vložíme do pekáče a necháme pod fólií přes noc odležet. Poté okapané plátky roštěné zhruba 10 minut grilujeme zprudka, poté dalších 5 minut na mírném plameni. Během grilování maso obracíme. Před podáváním maso osolíme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept