Grilované roštěnky v kořeněné marinádě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilované roštěnky v kořeněné marinádě
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 52514 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
700 g | Hovězí roštěnka níz. peč. |
30 ml | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Na marinádu | |
---|---|
2 stroužek | Česnek |
80 g | Cibule |
0,5 kávová lžička | Cukr krupice |
20 ml | Kečup |
30 ml | Ocet vinný |
60 ml | Olej slunečnicový |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Petržel - nať |
0,3 kávová lžička | Sůl |
0,1 kávová lžička | Tabasco |
1 kávová lžička | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 99,8mg |
Draslík | 618,5mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,9mg |
Vitamín E | 7,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Sůl, Česnek, Cibule, Cukr krupice, Ocet vinný, Olej slunečnicový, Sůl, Tabasco mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí roštěnka níz. peč., Kečup, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grilované roštěnky v kořeněné marinádě postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou roštěnou nakrájíme na 4 plátky, naklepeme a odkrojíme tuk. Cibuli a česnek nakrájíme najemno, petrželovou nať nasekáme nadrobno. Rošt potřeme olejem. |
2 | Na marinádu v misce promícháme cibuli, česnek, petrželovou nať, olej, ocet, worcester, tabasko, kečup, sůl, pepř a cukr. |
3 | Maso potřeme z obou stran připravenou marinádou, vložíme do pekáče a necháme pod fólií přes noc odležet. Poté okapané plátky roštěné zhruba 10 minut grilujeme zprudka, poté dalších 5 minut na mírném plameni. Během grilování maso obracíme. Před podáváním maso osolíme. |