Recept

Grilovaná jehněčí kýta s bylinkami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 130 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 52516

Ingredience

1,8 kg Skopová kýta
10 stroužek Česnek
Na marinádu
0,5 kávová lžička Hřebíček mletý
1,5 polévková lžíce Máta
160 ml Olej olivový
1 polévková lžíce Oregano sušené
1 kávová lžička Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Skořice mletá

Nutriční hodnoty jedné porce

57% Kalorie 1,123 kcal
Kilojoule 4 697kJ
2% Sacharidy 6 g
126% Tuky 94 g
0% Sodík 3 mg
109% Bílkoviny 61 g

Grilovaná jehněčí kýta s bylinkami postup přípravy receptu:

1

Do očištěné kýty uděláme po povrchu zářezy. V misce promícháme bylinky s kořením a ve směsi obalíme rozpůlené stroužky česneku. Zářezy v kýtě vyplníme česnekem. Do zbývající směsi bylinek vmícháme olej a směsí potřeme kýtu. Maso necháme pod fólií přes noc marinovat.

2

Kýtu napíchneme na rožeň a grilujeme zprvu zprudka, poté na mírnějším žáru. Kýtu otáčíme a zhruba po 45 minutách odkrájíme propečené maso a grilujeme dál a opět po částech odkrajujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept