Grilovaná jehněčí kýta s bylinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 130 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilovaná jehněčí kýta s bylinkami
Celkový čas: | 130 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 100 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 52516 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
10 stroužek | Česnek |
1,8 kg | Skopová kýta |
Na marinádu | |
---|---|
0,5 kávová lžička | Hřebíček mletý |
1,5 polévková lžíce | Máta |
160 ml | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Oregano sušené |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Skořice mletá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 63,7mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 46,2mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Hřebíček mletý, Máta, Oregano sušené, Skořice mletá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Skopová kýta, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grilovaná jehněčí kýta s bylinkami postup přípravy receptu:
1 | Do očištěné kýty uděláme po povrchu zářezy. V misce promícháme bylinky s kořením a ve směsi obalíme rozpůlené stroužky česneku. Zářezy v kýtě vyplníme česnekem. Do zbývající směsi bylinek vmícháme olej a směsí potřeme kýtu. Maso necháme pod fólií přes noc marinovat. |
2 | Kýtu napíchneme na rožeň a grilujeme zprvu zprudka, poté na mírnějším žáru. Kýtu otáčíme a zhruba po 45 minutách odkrájíme propečené maso a grilujeme dál a opět po částech odkrajujeme. |
... vůbec tam nevidim sůl :-(