Sekanina s uzeným masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 130 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sekanina s uzeným masem
Celkový čas: | 130 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 70 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 5252 |
Ingredience
0,5 ks | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
500 g | Hovězí maso přední |
1 ks | Mrkev kořen |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel kořen |
50 g | Sádlo škvařené |
116 g | Strouhanka |
1 polévková lžíce | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
150 g | Vepřová plec |
250 g | Vepřová uzená plec |
1,5 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 215,1mg |
Draslík | 985,9mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 55,4mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Hovězí maso přední, Petržel kořen, Sádlo škvařené, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Vepřová plec mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Vepřová uzená plec, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sekanina s uzeným masem postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme a umeleme s namočenou houskou. Přidáme sůl, pepř a vejce. |
2 | Uválíme 2 šišky a obalíme ve strouhance. |
3 | Cibuli a zeleninu nakrájíme a dáme osmažit na sádlo. Do tohoto základu pak vložíme šišky masa. |
4 | Pečeme v předehřáté troubě a občas podlijeme. Šťávu necedíme a podává se na stůl s dušenou zeleninou. |
Poznámka
Pod maso použijeme: 50 g sádla, 1 cibuli, 1 mrkev, 1 petržel a 1/5 celeru.