Jednoduchý recept

Sterilizované houby na másle

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 52521
Kategorie: Džemy, zavařeniny

Ingredience

2 stroužek Česnek
2 kg Houby čerstvé
400 g Máslo čerstvé
20 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 373 kcal
Kilojoule 1 561kJ
3% Sacharidy 11 g
46% Tuky 34 g
40% Sodík 809 mg
19% Bílkoviny 11 g

Sterilizované houby na másle postup přípravy receptu:

1

Hříbky dobře očistíme a opláchneme tekoucí studenou vodou. Potom je nakrájíme podle vlastní volby. Česnek oloupeme, nakrájíme na tenká kolečka a smícháme s houbami.

2

Směs dáme do pánve, osolíme, dobře promícháme. Vložíme máslo a za občasného promíchání dusíme až do změknutí hub. Dusíme přibližně 20 minut. Houbovou směsí naplníme malé skleničky, které ihned zavíčkujeme.

3

V hrnci na sterilizování houby sterilizujeme při 90 stupních Celsia 60 minut. Vychladlé skleničky uskladňujeme na chladném a tmavém místě.

Poznámka

Houby jsou vhodné na přípravu polévek, omáček a také na pizzu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept