Jednoduchý recept

Pikantní jablečné čatní

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 52525
Kategorie: Přílohy

Ingredience

2 stroužek Česnek
5 ks Cibule
200 g Cukr krupice
2 ks Feferony
2 kg Jablka
0,5 kávová lžička Kari koření
1 kávová lžička Koření grilovací
3 dl Ocet kvasný lihový
1 polévková lžíce Omáčka sójová
5 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 212 kcal
Kilojoule 888kJ
15% Sacharidy 53 g
1% Tuky 0 g
0% Sodík 9 mg
2% Bílkoviny 1 g

Pikantní jablečné čatní postup přípravy receptu:

1

Omytá jablka oloupeme, odstraníme stopky, zbavíme jádřinců. Potom je spolu s oloupanou cibulí nakrájíme na malé kousky. Feferonky také nakrájíme na malé kousky, které na mlýnku na maso pomeleme. Semletá jablka a cibuli na mírném ohni uvaříme do rozvaření v hrnci s vodou. Přibližně 20 minut.

2

Do vařící se směsi přisypeme cukr, který stálým mícháním rozpustíme. Potom přidáme oloupaný a rozdrcený česnek, ještě povaříme 5 minut. Nakonec vlijeme ocet. Směs povaříme za stálého míchání na hustou kaši. Vaříme asi 15 minut. Před dokončením vaření směs dochutíme grilovacím a kari kořením, sójovou omáčkou a solí.

3

Ještě horkou a hustou směs nalijeme do připravených skleniček, které ihned zavíčkujeme. Necháme vychladnout a uskladníme na chladném místě.

Poznámka

Připravené čatní je vhodné jako hořčice k různým druhům masa.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept