Jednoduchý recept

Čatní jablečné s rozinkami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 52527
Kategorie: Omáčky studené

Ingredience

1 ks Cibule
5 ml Citronová šťáva
3 ks Feferony
6 ks Hřebíček
400 g Jablka
2 polévková lžíce Kečup ostrý
2 kávová lžička Med včelí
0,5 kávová lžička Paprika mletá pálivá
1 špetka Pepř černý mletý
150 g Rozinky bílé
0,5 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná
0,5 kávová lžička Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 135 kcal
Kilojoule 564kJ
9% Sacharidy 33 g
1% Tuky 0 g
4% Sodík 75 mg
2% Bílkoviny 1 g

Čatní jablečné s rozinkami postup přípravy receptu:

1

Omytá jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a spolu s oloupanou cibulí nakrájíme na malé kousky. Feferonky drobně nasekáme, vložíme do hrnce, podlijeme vodou a na mírném ohni za občasného promíchání vaříme. Horkou vodou propláchnuté rozinky drobně nasekáme a dáme do hrnce. Všechny suroviny v hrnci za stálého míchání přivedeme k varu. Pomalu vaříme a přidáváme med, kečup, mletý zázvor, mletou papriku, sůl, pepř a nakonec hřebíček. Směs vaříme do zhoustnutí. Dostatečně husté čatní nakonec dochutíme citrónovou šťávou a ihned stáhneme z ohně.

2

Uvařené čatní vlijeme do teplých skleniček, které ihned víčky uzavřeme. Necháme vychladnout a uskladňujeme na chladném místě.

Poznámka

Takto připravené čatní je vhodná příloha k pečeným rybám, ale také k uzenému masu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept