Jednoduchý recept

Cuketová hořčice

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 52528
Kategorie: Omáčky studené

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 kávová lžička Chilli koření mleté
2 ks Cibule
1 kg Cuketa
100 g Cukr krupice
70 ml Ocet kvasný lihový
2 dl Olej slunečnicový
0,5 kávová lžička Paprika mletá pálivá
200 g Paprika zelená
1 kávová lžička Pepř černý mletý
200 g Rajčata
1 polévková lžíce Sůl
1 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 252 kcal
Kilojoule 1 055kJ
5% Sacharidy 17 g
27% Tuky 20 g
10% Sodík 206 mg
3% Bílkoviny 2 g

Cuketová hořčice postup přípravy receptu:

1

Cibuli, česnek a cuketu oloupeme drobně nakrájíme. Papriky zbavíme jádřinců a také nakrájíme na drobné kousky. Rajčata spaříme horkou vodou, sloupneme a nakrájíme.

2

Ve velké pánvi nebo v hrnci rozpálíme olej, přidáme cibuli a osmahneme ji dozlatova. K cibuli přidáme česnek, cuketu, papriky a rajčata. Vše podlijeme vodou. Směs podle vlastní chuti dochutíme solí, cukrem, přilijeme ocet, přimícháme mletou pálivou papriku, pepř a chilli koření. Vše dobře zamícháme, ochutnáme a když je zapotřebí, ještě jednou dochutíme.

3

Horkou směs rozmixujeme ponorným mixérem a vrátíme zpátky na sporák. Rozmixovanou směs za stálého míchání přivedeme k varu a stáhneme z ohně. Ještě horkou směsí naplníme teplé skleníčky, víčky je uzavřeme a sterilizujeme 15 minut.

4

Vychladlé skleničky odložíme na chladné místo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept