Cuketová hořčice - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cuketová hořčice
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 52528 |
Kategorie: | Omáčky studené |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Chilli koření mleté |
2 ks | Cibule |
1 kg | Cuketa |
100 g | Cukr krupice |
70 ml | Ocet kvasný lihový |
2 dl | Olej slunečnicový |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá pálivá |
200 g | Paprika zelená |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
200 g | Rajčata |
1 polévková lžíce | Sůl |
1 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 381,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,4mg |
Vitamín E | 8,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli koření mleté, Cibule, Cuketa, Cukr krupice, Olej slunečnicový, Paprika zelená, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Paprika mletá pálivá, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Cuketová hořčice postup přípravy receptu:
1 | Cibuli, česnek a cuketu oloupeme drobně nakrájíme. Papriky zbavíme jádřinců a také nakrájíme na drobné kousky. Rajčata spaříme horkou vodou, sloupneme a nakrájíme. |
2 | Ve velké pánvi nebo v hrnci rozpálíme olej, přidáme cibuli a osmahneme ji dozlatova. K cibuli přidáme česnek, cuketu, papriky a rajčata. Vše podlijeme vodou. Směs podle vlastní chuti dochutíme solí, cukrem, přilijeme ocet, přimícháme mletou pálivou papriku, pepř a chilli koření. Vše dobře zamícháme, ochutnáme a když je zapotřebí, ještě jednou dochutíme. |
3 | Horkou směs rozmixujeme ponorným mixérem a vrátíme zpátky na sporák. Rozmixovanou směs za stálého míchání přivedeme k varu a stáhneme z ohně. Ještě horkou směsí naplníme teplé skleníčky, víčky je uzavřeme a sterilizujeme 15 minut. |
4 | Vychladlé skleničky odložíme na chladné místo. |