Jehněčí kotlety s levandulovou marinádou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí kotlety s levandulovou marinádou
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 52530 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
800 g | Jehněčí kotlety |
6 g | Pepř černý mletý |
10 g | Sůl |
Na marinádu | |
---|---|
20 ml | Balsamico ocet |
1 ks | Cibule |
20 ml | Citronová šťáva |
20 g | Levandule - květ |
1 dl | Olej olivový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 132,0mg |
Draslík | 683,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,8mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jehněčí kotlety, Sůl, Balsamico ocet, Cibule, Citronová šťáva mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Levandule - květ, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí kotlety s levandulovou marinádou postup přípravy receptu:
1 | Jehněčí kotlety lehce naklepeme, nasolíme a opepříme. V míse smícháme olej, citronovou šťávu, květy levandule, ocet a cibuli najemno, kotlety do mísy vložíme a necháme 30 minut marinovat. Vložíme na rozpálený gril a grilujeme asi 8 minut z každé strany, v průběhu potíráme marinádou a na uhlíky hodíme snítku levandule, aby kouř získal levandulovou vůni. |