Bylinkový olej s červeným pepřem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 5 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bylinkový olej s červeným pepřem
Celkový čas: | 5 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | paulenkova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (35%) |
ID receptu: | 52536 |
Kategorie: | Ochucený ocet a oleje, hořčice |
Ingredience
1 hrst | Bazalka |
300 ml | Olej olivový |
0,5 hrst | Oregano čerstvé |
1 kávová lžička | Pepř červený celý |
0,5 hrst | Rozmarýn čerstvý |
0,5 hrst | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
23% Kalorie 448 kcal
Kilojoule 1 875kJ
0% Sacharidy 2 g
67% Tuky 50 g
0% Sodík 1 mg
1% Bílkoviny 0 g
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 51,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,4mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Pepř červený celý, Rozmarýn čerstvý, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Oregano čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bylinkový olej s červeným pepřem postup přípravy receptu:
1 | Tymián, bazalku, oregano, rozmarýn a kuličky pepře utlučeme, vložíme do sterilizované láhve a zalijeme olejem. Necháme 3 dny stát a můžeme použít. |