Polévka s hlívou ústřičnou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka s hlívou ústřičnou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 52538 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
100 g | Brambory |
400 g | Hlíva ústřičná |
1000 ml | Hovězí vývar základní |
15 g | Kerblík |
30 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 g | Pepř černý mletý |
15 g | Petržel kudrnka |
50 g | Šalotka |
130 ml | Smetana 12% (konzumní) |
8 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 22,0mg |
Draslík | 507,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 368,2mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,7mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 46,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Hovězí vývar základní, Kerblík, Muškátový oříšek, Šalotka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hlíva ústřičná, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka s hlívou ústřičnou postup přípravy receptu:
1 | Hlívu nakrájíme na nudličky, šalotku nakrájíme nadrobno, brambor nastrouháme najemno, petrželku s kerblíkem posekáme. |
2 | V hrnci roztavíme máslo, přisypeme šalotku, orestujeme, přidáme hlívu a zvolna smažíme asi 10 minut. Zalijeme vývarem, přidáme brambor, osolíme, opepříme, přidáme strouhaný muškát, povaříme 5 minut, přilijeme smetanu a vaříme dalších 5 minut. |
3 | Polévku rozlijeme do talířů a posypeme kerblíkem s petrželkou. |