Jednoduchý recept

Houbová polévka se sýrem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 52539

Ingredience

50 g Celer řapíkatý
60 g Chléb toastový
1000 ml Hovězí vývar základní
80 g Máslo čerstvé
35 g Pažitka
1 g Pepř černý mletý
120 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
80 g Sýr Gruyére
8 g Sůl
10 g Tymián čerstvý
250 ml Víno bílé
1 stroužek Česnek
50 g Šalotka
250 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 395 kcal
Kilojoule 1 653kJ
5% Sacharidy 19 g
32% Tuky 24 g
83% Sodík 2 g
30% Bílkoviny 17 g

Houbová polévka se sýrem postup přípravy receptu:

1

Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky, řapíkatý celer nakrájíme na nudličky, šalotku nadrobno, sýr nastrouháme, pažitku posekáme najemno, česnek prolisujeme.

2

V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme celer se šalotkou, osmahneme, přidáme česnek, orestujeme, zalijeme vývarem, osolíme, opepříme, přidáme snítku tymiánu a vaříme zvolna zhruba 20 minut. Nyní přidáme plátky žampionů a povaříme dalších 10 minut. Přilijeme víno, necháme projít varem a odstavíme.

3

Rajčata scedíme, nakrájíme nadrobno, krajíčky toastového chleba rozkrojíme na trojúhelníčky a opečeme nasucho v topinkovači.

4

Do každého talíře položíme dva trojúhelníčky opečeného chleba, posypeme pažitkou, přidáme lžíci rajčat, zalijeme horkou polévkou, posypeme strouhaným sýrem a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept