Houbová polévka se sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Houbová polévka se sýrem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 52539 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
50 g | Celer řapíkatý |
1 stroužek | Česnek |
60 g | Chléb toastový |
1000 ml | Hovězí vývar základní |
80 g | Máslo čerstvé |
35 g | Pažitka |
1 g | Pepř černý mletý |
120 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
50 g | Šalotka |
8 g | Sůl |
80 g | Sýr Gruyére |
10 g | Tymián čerstvý |
250 ml | Víno bílé |
250 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 46,0mg |
Draslík | 632,9mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 929,4mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Česnek, Chléb toastový, Hovězí vývar základní, Pažitka, Rajčata loupaná (konzervovaná), Šalotka, Sůl, Sýr Gruyére, Tymián čerstvý, Víno bílé, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Houbová polévka se sýrem postup přípravy receptu:
1 | Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky, řapíkatý celer nakrájíme na nudličky, šalotku nadrobno, sýr nastrouháme, pažitku posekáme najemno, česnek prolisujeme. |
2 | V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme celer se šalotkou, osmahneme, přidáme česnek, orestujeme, zalijeme vývarem, osolíme, opepříme, přidáme snítku tymiánu a vaříme zvolna zhruba 20 minut. Nyní přidáme plátky žampionů a povaříme dalších 10 minut. Přilijeme víno, necháme projít varem a odstavíme. |
3 | Rajčata scedíme, nakrájíme nadrobno, krajíčky toastového chleba rozkrojíme na trojúhelníčky a opečeme nasucho v topinkovači. |
4 | Do každého talíře položíme dva trojúhelníčky opečeného chleba, posypeme pažitkou, přidáme lžíci rajčat, zalijeme horkou polévkou, posypeme strouhaným sýrem a ihned podáváme. |