Jednoduchý recept

Bramborová polévka se zeleninou a houbami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 52540
Kategorie: Krémové polévky

Ingredience

500 g Brambory
4 g Česnek sušený
80 g Cibule
10 ml Citronová šťáva
300 g Houby čerstvé
800 ml Hovězí vývar základní
2 g Majoránka
40 g Máslo čerstvé
20 g Olej olivový
30 g Pažitka
1 g Pepř černý mletý
200 ml Smetana 16% (pochoutková)
8 g Sůl
200 g Zeleninová směs francouzská - mražená

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 324 kcal
Kilojoule 1 355kJ
8% Sacharidy 28 g
24% Tuky 18 g
67% Sodík 1 g
26% Bílkoviny 15 g

Bramborová polévka se zeleninou a houbami postup přípravy receptu:

1

Brambory očistíme, nakrájíme na kostky, houby očistíme, nakrájíme na plátky, pažitku posekáme najemno, cibuli nakrájíme nadrobno.

2

V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme brambory s rozmrazenou zeleninou, přisypeme polovinu hub, krátce osmahneme, zakápneme citronovou šťávou, přisypeme majoránku, zalijeme vývarem a vaříme zvolna 25 minut.

3

V pánvi rozpálíme olej, přisypeme zbytek hub, sůl, pepř, sušený česnek a smažíme zvolna do křupava. Uvařenou polévku osolíme, opepříme a polévku šťouchadlem nahrubo rozmačkáme. Přilijeme smetanu, provaříme a odstavíme. Do každého talíře rozdělíme smažené houby, zalijeme horkou polévkou, posypeme posekanou pažitkou a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept