Recept

Jehněčí na medu s fíky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (34%)
ID receptu: 52541

Ingredience

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 865 kcal
Kilojoule 3 618kJ
19% Sacharidy 69 g
63% Tuky 47 g
12% Sodík 248 mg
70% Bílkoviny 39 g

Jehněčí na medu s fíky postup přípravy receptu:

1

Fíky zalijeme medem a necháme několik dní stát. Předehřejeme troubu na 180 stupňů Celsia.

2

Na pekáč dáme na tenké plátky nakrájený fenykl, na větší kusy nakrájenou cibuli a celer, rozmarýn a pokapeme olejem. Dáme do trouby na 30 minut. Poté přidáme 3 ks fíků z medu a vrátíme zpět do trouby na 10 minut.

3

Mezitím připravíme omáčku: do hrnce dáme 3 ks fíků z medu, přilijeme víno a přidáme nakrájenou chilli papričku. Přivedeme k varu, zmírníme teplotu a vaříme do zhoustnutí. Poté omáčku přelijeme přes cedník a dáme stranou.

4

Jehněčí plátky osolíme a opepříme a na másle osmahneme 3 minuty z každé strany. Maso vyndáme a udržujeme teplé. Do výpeku nalijeme trochu medu, ve kterém byly fíky, pořádně zamícháme a vlijeme do omáčky s vínem.

Poznámka

Pokrm podáváme nejlépe s bramborovou kaší.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept