Jehněčí na medu s fíky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí na medu s fíky
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | paulenkova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (35%) |
ID receptu: | 52541 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,5 ks | Celer bulvový |
1 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibule |
1 ks | Fenykl čerstvý |
6 ks | Fíky čerstvé |
800 g | Jehněčí kotlety |
25 g | Máslo čerstvé |
150 g | Med včelí |
50 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 hrst | Rozmarýn čerstvý |
1 špetka | Sůl |
150 g | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 68g |
---|---|
Cholesterol | 139,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 558,8mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Chilli paprička, Cibule, Fenykl čerstvý, Fíky čerstvé, Jehněčí kotlety, Med včelí, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí na medu s fíky postup přípravy receptu:
1 | Fíky zalijeme medem a necháme několik dní stát. Předehřejeme troubu na 180 stupňů Celsia. |
2 | Na pekáč dáme na tenké plátky nakrájený fenykl, na větší kusy nakrájenou cibuli a celer, rozmarýn a pokapeme olejem. Dáme do trouby na 30 minut. Poté přidáme 3 ks fíků z medu a vrátíme zpět do trouby na 10 minut. |
3 | Mezitím připravíme omáčku: do hrnce dáme 3 ks fíků z medu, přilijeme víno a přidáme nakrájenou chilli papričku. Přivedeme k varu, zmírníme teplotu a vaříme do zhoustnutí. Poté omáčku přelijeme přes cedník a dáme stranou. |
4 | Jehněčí plátky osolíme a opepříme a na másle osmahneme 3 minuty z každé strany. Maso vyndáme a udržujeme teplé. Do výpeku nalijeme trochu medu, ve kterém byly fíky, pořádně zamícháme a vlijeme do omáčky s vínem. |
Poznámka
Pokrm podáváme nejlépe s bramborovou kaší.