Jednoduchý recept

Krémová polévka z křemenáčů

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 52542

Ingredience

80 g Cibule
80 g Créme fraiche
300 g Houby čerstvé
1000 ml Hovězí vývar základní
40 g Olej olivový extra panenský
30 g Pažitka
1 g Pepř černý mletý
8 g Sůl
120 g Žampiony - sterilované

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 225 kcal
Kilojoule 943kJ
3% Sacharidy 10 g
23% Tuky 17 g
79% Sodík 2 g
19% Bílkoviny 11 g

Krémová polévka z křemenáčů postup přípravy receptu:

1

Křemenáče očistíme a nahrubo nakrájíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.

2

V hrnci rozehřejeme olej přisypeme cibuli, osmahneme, přidáme houby, hrnec zakryjeme a podusíme ve vlastní šťávě asi 10 minut. Hrnec odkryjeme, přilijeme vývar, osolíme, opepříme, povaříme 15 minut a rozmixujeme. Do polévky přimícháme plátky nakládaných žampionů, prohřejeme a odstavíme. Již mimo oheň přidáme créme fraiche, dobře promícháme a podáváme. Polévku v talířích posypeme posekanou pažitkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept