Krémová polévka z křemenáčů - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krémová polévka z křemenáčů
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 52542 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
80 g | Cibule |
80 g | Créme fraiche |
300 g | Houby čerstvé |
1000 ml | Hovězí vývar základní |
40 g | Olej olivový extra panenský |
30 g | Pažitka |
1 g | Pepř černý mletý |
8 g | Sůl |
120 g | Žampiony - sterilované |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 604,5mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 326,9mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,8mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí vývar základní, Pažitka, Sůl, Žampiony - sterilované mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Créme fraiche, Houby čerstvé, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krémová polévka z křemenáčů postup přípravy receptu:
1 | Křemenáče očistíme a nahrubo nakrájíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. |
2 | V hrnci rozehřejeme olej přisypeme cibuli, osmahneme, přidáme houby, hrnec zakryjeme a podusíme ve vlastní šťávě asi 10 minut. Hrnec odkryjeme, přilijeme vývar, osolíme, opepříme, povaříme 15 minut a rozmixujeme. Do polévky přimícháme plátky nakládaných žampionů, prohřejeme a odstavíme. Již mimo oheň přidáme créme fraiche, dobře promícháme a podáváme. Polévku v talířích posypeme posekanou pažitkou. |