Jednoduchý recept

Dýňové čatní citrónové

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 52545
Kategorie: Přílohy

Ingredience

1 kávová lžička Chilli koření mleté
2 ks Citrony
100 g Cukr krupice
2 kg Dýně
3 polévková lžíce Med včelí
0,5 l Ocet vinný červený
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
200 g Rozinky tmavé
1 kávová lžička Sůl
1 kávová lžička Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

46% Kalorie 912 kcal
Kilojoule 3 815kJ
62% Sacharidy 222 g
3% Tuky 2 g
21% Sodík 428 mg
25% Bílkoviny 14 g

Dýňové čatní citrónové postup přípravy receptu:

1

Žlutou dýni oloupeme, lžící odstraníme semínka a měkkou dužinu. Dýni nakrájíme na malé kousky, které položíme do velké pánve. Přidáme citron spařený horkou vodou, který nakrájíme na tenké plátky. Potom přidáme zázvor, předem namočené rozinky, nakonec zalijeme vínem a vodou. Směs promícháme a za častého míchání dusíme přibližně 30 minut.

2

Do směsi přisypeme cukr, med, dochutíme chilli kořením, solí, pepřem. Pokračujeme v dušení ještě 10 minut, aby směs dostala pravou hustotu. Ještě teplou směs naplníme do skleniček, zavíčkujeme a obrátíme víčky dolů. Potom vrátíme zpátky, necháme vychladnout a uskladníme na chladném místě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept