Jednoduchý recept

Papriková omáčka v nálevu

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 52546

Ingredience

4 ks Cibule
350 g Cukr krupice
40 g Deko
2 ks Feferony
2 dl Ocet kvasný lihový
50 ml Olej slunečnicový
2 kg Paprika zelená
1 kávová lžička Pepř černý mletý
2 kg Rajčata
2 kávová lžička Sůl
4 l Voda pitná
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 140 kcal
Kilojoule 585kJ
8% Sacharidy 28 g
4% Tuky 3 g
5% Sodík 95 mg
4% Bílkoviny 2 g

Papriková omáčka v nálevu postup přípravy receptu:

1

Papriky omyjeme, vykrojíme měkká žebra a vyloupneme semínka. Potom je nakrájíme na malé kousky. Rajčata dáme do misky a zalijeme horkou vodou. Potom opláchneme studenou a sloupneme je. Česnek a cibuli oloupeme a spolu s feferonkou drobně nakrájíme. Všechnu zeleninu pomeleme na mlýnku na maso a přeložíme do hrnce.

2

V jiném hrnci svaříme osolenou vodu, do které přidáme ocet, cukr, celý sáček Deka, pepř a povaříme ještě 8 minut. Uvařeným nálevem přelijeme v hrnci připravenou pomletou zeleninu. Přilijeme olej a za občasného míchání směs povaříme 60 minut. Směs by měla být hustá.

3

Hotovou omáčku ještě horkou nalijeme do teplých skleniček a zavíčkujeme. Skleníčky obrátíme víčky dolů. Potom je necháme vychladnout a uložíme na chladné místo.

Poznámka

Omáčku je vhodná jako příloha k masu, ale také na přípravu různých jídel.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept