Jednoduchý recept

Sterilizovaná pomazánka na toasty

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 52547
Kategorie: Pomazánky

Ingredience

1 kávová lžička Chilli koření mleté
1 kg Cibule
200 g Cukr krupice
30 g Deko
7 ks Feferony
1,5 kg Kapie
1,2 dl Ocet kvasný lihový
1,5 kg Rajčata
2 kávová lžička Sůl
3 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 116 kcal
Kilojoule 484kJ
6% Sacharidy 23 g
3% Tuky 2 g
5% Sodík 90 mg
3% Bílkoviny 2 g

Sterilizovaná pomazánka na toasty postup přípravy receptu:

1

Z paprik odstraníme jádřince a bílou dužinu. V hrnci svaříme vodu a do ní vhodíme rajčata, aby se spařila. Scedíme je, opláchneme studenou vodou, sloupneme povrch rajčat a přidáme je k cibuli. Potom z feferonek odstraníme jádřince a přidáme k rajčatům a paprikám. Všechnu zeleninu nakrájíme a na mlýnku na maso pomeleme.

2

Směs dáme do nízkého hrnce, přisypeme Deko a dobře promícháme. Následovně přidáme ocet, cukr, sůl a chilli koření. Všechny suroviny v hrnci za častého promíchání vaříme přibližně 35 minut. Před dokončením vaření směs ochutnáme, podle potřeby ještě dochutíme, zamícháme a stáhneme z ohně.

3

Ještě horkou směs nalijeme do teplých skleníček. Uzavřeme pevně víčky a naskládáme do zavařovacího hrnce, kde je sterilizujeme 15 minut.

4

Skleníčky s pomazánkou necháme vychladnout a uskladníme na chladné místo.

Poznámka

Pomazánka je vhodná na toasty, pečený chleba.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept