Sterilizovaná pomazánka na toasty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sterilizovaná pomazánka na toasty
Sterilizovaná pomazánka na toasty
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 52547 |
Kategorie: | Pomazánky |
Ingredience
1 kávová lžička | Chilli koření mleté |
1 kg | Cibule |
200 g | Cukr krupice |
30 g | Deko |
7 ks | Feferony |
1,5 kg | Kapie |
1,2 dl | Ocet kvasný lihový |
1,5 kg | Rajčata |
2 kávová lžička | Sůl |
3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 267,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,3mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli koření mleté, Cibule, Cukr krupice, Feferony, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapie, Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Deko nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Sterilizovaná pomazánka na toasty postup přípravy receptu:
1 | Z paprik odstraníme jádřince a bílou dužinu. V hrnci svaříme vodu a do ní vhodíme rajčata, aby se spařila. Scedíme je, opláchneme studenou vodou, sloupneme povrch rajčat a přidáme je k cibuli. Potom z feferonek odstraníme jádřince a přidáme k rajčatům a paprikám. Všechnu zeleninu nakrájíme a na mlýnku na maso pomeleme. |
2 | Směs dáme do nízkého hrnce, přisypeme Deko a dobře promícháme. Následovně přidáme ocet, cukr, sůl a chilli koření. Všechny suroviny v hrnci za častého promíchání vaříme přibližně 35 minut. Před dokončením vaření směs ochutnáme, podle potřeby ještě dochutíme, zamícháme a stáhneme z ohně. |
3 | Ještě horkou směs nalijeme do teplých skleníček. Uzavřeme pevně víčky a naskládáme do zavařovacího hrnce, kde je sterilizujeme 15 minut. |
4 | Skleníčky s pomazánkou necháme vychladnout a uskladníme na chladné místo. |
Poznámka
Pomazánka je vhodná na toasty, pečený chleba.