Dušené hovězí maso sterilované - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 140 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušené hovězí maso sterilované
Celkový čas: | 140 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 52551 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Cibule |
1 kg | Hovězí maso zadní |
500 ml | Hovězí vývar základní |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
60 g | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 106,4mg |
Draslík | 69,1mg |
Vláknina | 371,7mg |
Vitamín A | 3,9mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí vývar základní, Sádlo škvařené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušené hovězí maso sterilované postup přípravy receptu:
1 | Maso očistíme, důkladně opláchneme, pokrájíme na plátky a mírně naklepeme. Z obou stran osolíme a opepříme. Cibuli nasekáme a necháme zpěnit na rozpáleném sádle. Vložíme maso, po obou stranách opečeme a podlijeme vývarem. Necháme dusit do poloměkka. |
2 | Horké ihned rozdělíme do sklenic, zalijeme šťávou z dušení a uzavřeme. Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 90 minut při mírném varu. |
3 | Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě. |
Poznámka
Skladujeme při teplotě cca 10 °C.