Pečená makrela na víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečená makrela na víně
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 52567 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
500 g | Makrela obecná |
30 ml | Olej rostlinný |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Na omáčku | |
---|---|
50 g | Cibule |
30 ml | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Hořčice Dijonská |
40 ml | Olej rostlinný |
0,3 kávová lžička | Sůl |
120 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 100,0mg |
Draslík | 99,3mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,8mg |
Vitamín E | 3,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Sůl, Cibule, Citronová šťáva, Olej rostlinný, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Makrela obecná, Pepř černý mletý, Hořčice Dijonská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečená makrela na víně postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nakrájíme na silnější plátky. Ryby očistíme, opláchneme a osušíme. Poté ryby osolíme a opepříme. Pekáč vymažeme olejem. |
2 | V rendlíku na oleji necháme zesklovatět plátky cibule, přilijeme citronovou šťávu, víno, osolíme a vmícháme hořčici. Vzniklou omáčku za stálého míchání na mírném plameni vaříme zhruba 10 minut. |
3 | Do pekáče vložíme ryby a v troubě předehřáté na 200°C pečeme. Po 10 minutách ryby obrátíme a dopečeme. |
4 | Makrely servírujeme s hořčičnou omáčkou. |