Jednoduchý recept

Sterilované hovězí dušené se zeleninou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 52572
Kategorie: Maso

Ingredience

0,5 ks Celer bulvový
50 g Cibule
1 kg Hovězí maso přední
1 ks Mrkev kořen
1 špetka Pepř černý mletý
2 ks Rajčata
50 g Sádlo škvařené
50 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
1 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 396 kcal
Kilojoule 1 655kJ
1% Sacharidy 5 g
109% Tuky 82 g
18% Sodík 362 mg
65% Bílkoviny 36 g

Sterilované hovězí dušené se zeleninou postup přípravy receptu:

1

Maso očistíme, důkladně omyjeme, pokrájíme na kousky a prošpikujeme uzenou slaninou.

2

V kastrolu rozpálíme sádlo a necháme na něm zpěnit nasekanou cibuli. Vložíme maso, ochutíme solí, pepřem a ve vlastní šťávě podusíme. Poté přidáme na kolečka nakrájená rajčata, mrkev a celer a dál dusíme do poloměkka. Mezitím občas podlijeme vodou.

3

Horkou směs rozdělíme do čistých sklenic a zavíčkujeme.

4

Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 90 minut při mírném varu.

5

Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě.

Poznámka

Skladujeme při teplotě cca 10 °C.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept