Jednoduchý recept

Marinované houby na zelených listech

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 52575
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

1 ks Bylinky čerstvé - svazek
1 stroužek Česnek
2 polévková lžíce Džus jablečný
2 kávová lžička Estragon
2 kávová lžička Hořčice Dijonská
350 g Houby čerstvé
2 polévková lžíce Ocet vinný
3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
25 g Řeřicha
100 g Špenát listový čerstvý
2 polévková lžíce Tymián čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 135 kcal
Kilojoule 564kJ
3% Sacharidy 9 g
12% Tuky 9 g
3% Sodík 64 mg
13% Bílkoviny 7 g

Marinované houby na zelených listech postup přípravy receptu:

1

Směs hub očistíme a pokrájíme na silnější plátky. Propláchneme a necháme okapat mladé špenátové listy a čerstvou řeřichu zbavíme stonků. Dále otrháme lístky tymiánu, posekáme svazek bylinek, umeleme pepř a prolisujeme stroužek česneku.

2

Dále si připravíme dresink. V míse smícháme olivový olej s octem, jablečným džusem a hořčicí, přidáme nasekané bylinky, estragon, pepř s česnekem a vše metličkou našleháme.

3

Do mísy rozložíme plátky hub, zalijeme dresinkem, promícháme a zakryté dáme do chladničky na 2 hodiny marinovat.

4

Na dezertní talířky naaranžujeme řeřichové a špenátové listy, na ně naklademe houby s marinádou a zlehka promícháme.

5

Salát servírujeme ozdobený lístky tymiánu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept