Jednoduchý recept

Galantina z telecího hrudí

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 5258

Ingredience

100 g Celer bulvový
1 ks Cibule
100 g Mrkev kořen
1 kávová lžička Paštikové koření
1 polévková lžíce Petržel - nať
100 g Petržel kořen
100 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
1 kg Telecí hruď
250 g Telecí kýta
1 ks Vepřový jazyk uzený
1 l Voda pitná
1 dl Víno bílé
3 ks Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

58% Kalorie 1,150 kcal
Kilojoule 4 811kJ
4% Sacharidy 14 g
104% Tuky 78 g
99% Sodík 2 g
161% Bílkoviny 90 g

Galantina z telecího hrudí postup přípravy receptu:

1

Nádivka :

2

Maso z kýty omyjeme, očistíme, osušíme a spolu se slaninou umeleme. Přidáme paštikové koření, nakrájené žampióny, osolíme, směs zředíme trouchou vína nebo vývaru a vmícháme nakrájený jazýček nebo uzené maso.

3

Mezitím na oheň dáme vařit osolenou vodu s cibulí, očištěnou nakrájenou kořenovou zeleninu, petrželovou nať a zbytek nakrájených žampiónů.

4

Maso na prkénku vykostíme, omyjeme, očistíme a osušíme a poté rozřízneme na velký plát, který potřeme připravenou nádivkou. Maso svineme do tenkého plátna, svážeme motouzem a vložíme do vařící vody se zeleninou.

5

Galantinu uvaříme do měkka, poté ji vybalíme z plátna vložíme zpět do vývaru, kde ji necháme vychladnout, neboť ji podáváme studenou.

6

Galantinu nakrájíme na tenké plátky a podáváme ji se zeleninovými saláty.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept